OpdrachtenN_Opdrachten.html
WelkomJos_Beurskens_Beeldend_Kunstenaar.html
SymposiaN_Symposia.html
Over Jos Beurskens
Vrij werkN_Vrij_werk.html
ContactN_Contact.html
BeeldhouwtekeningenN_Beeldhouwtekeningen.html
Video’sN_Video.html
ObjectschilderijenN_Objectschilderijen.html
SchilderenN_Schilderen.html
Jos Beurskens           Beeldend kunstenaar

....: Als ik mij zelf verras dan ben ik goed bezig.... welke materialen ik ook gebruik, welk thema ik ook uitbeeld, ik beeldhouw...

Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht, richting Monumentale vormgeving en ben sindsdien afwisselend bezig met beeldhouwen en schilderen.

Voor de internationale opdrachtenwereld heb ik al heel wat monumentale kunstwerken vervaardigd. Inmiddels heb ik in 9 verschillende landen geëxposeerd, waarvan 3 buiten Europa. Ook in eigen land is mijn werk op diverse openbare plaatsen/ruimte’s te bewonderen.

De diversiteit van materialen die ik in mijn sculpturen gebruik is groot. Zo werk ik met o.a. marmer, kunststof, cortenstaal, hout, koper, keramiek en brons.

Mijn schilderijen zijn meestal abstract en kleurig van opzet.

Mijn werk als beeldend kunstenaar combineer ik met het geven van cursussen en workshops. Ik ben 5 jaar werkzaam geweest voor Tekenschool Linne als docent tekenen en schilderen (portret, (naakt) model en vrij tekenen/schilderen abstract).

Sinds  2001 geef ik les in beeldhouwen en naaktmodel-, portrettekenen en schilderen aan het Kunstencentrum Venray en Venlo.

Daarnaast verzorg ik bij mijn eigen atelier workshops in beeldhouwen en schilderen.